Ngrohja globale, rreth 60% e plazheve ne Japoni mund te zhduken se shpejti!

Written by on 24/12/2018

Ngrohja globale, rreth 60% e plazheve ne Japoni mund te zhduken se
shpejti
Deri ne 60% te plazheve ne Japoni mund te zhduken deri ne fund te shekullit
si pasoje e rritjes se nivelit te ujerave, te shkaktuar nga ngrohja globale,
thuhet nga nje grup shkencetaresh nga Instituti Kombetar japonez per
Mjedisin dhe 27 shoqata te tjera ne kete sektor, pas analizimit te raporteve
mbi ndryshimet klimatike qe nga viti 2014. Ministria japoneze e
Infrastruktures pohoi se erozioni i tokes ka filluar tashme per shkak te
zhvillimit industrial dhe urban, shtuar ketu edhe demin nga tajfunet, gjithnje
e me te dhunshem.Vetem ne qytetin Chigasaki, ne jug te Tokios, bregdeti ka
pesuar nje terheqje prej 50 metrash ne nje periudhe prej rreth 50
vjetesh.Ekspertet nxisin autoritetet per te zbutur erozionin e territoreve per
ruajtjen e ekosistemit detar.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist