Ngrihet Qendra Kombetare e Librit dhe Leximit

Written by on 17/01/2019

Ngrihet Qendra Kombetare e Librit dhe Leximit

Qeveria ka vendosur te ngre qendren kombetare te librit dhe leximit. Ne mbledhjen
fundit te Keshillit te Ministrave, thuhet se qellimi kesaj qendre eshte permbushja e
detyrave zhvillimore dhe sherbimeve te drejtperdrejta ne fushen e librit, brenda dhe
jashte territorit te Republikes se Shqiperise". Misioni i qendres eshte ndjekja dhe
zbatimi i projekteve ne fushen e librit, sipas programit qeverises te ministrise
pergjegjese per librin, duke synuar perhapjen e kultures se leximit ne te gjithe
vendin, nxitjen e krijimtarise, forcimin e rolit promovues dhe edukativ te
bibliotekave dhe mbeshtetjen e projekteve per promovimin e letrave shqipe ne
tregun evropian dhe ate boteror.

 

Image result for books


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist