Nga 1 janari 2019 nuk lejohet me importi i makinave qe nuk permbushin normen EURO 5!

Written by on 25/09/2018

 

Automjetet qe jane prodhuar me shume se 10 vjet me pare dhe per makinat e reja, ato qe nuk permbushin normen EURO 5 dhe lart, nga 1 janari nuk do te lejohet qe te hyjne ne Shqiperi nga jashte. Eshte prezantuar se fundmi projektvendimi “Per masat kunder ndotjes se ajrit nga shkarkimet e mjeteve motorike” nga Ministria e Mjedisit dhe Turizmit.  Nga ky vendim  nuk do te ndalohet importi i automjeteve te hershme me interes historik dhe koleksionimi, konkretisht automjete te prodhuara deri ne dhjetor 1970. Nderkohe per motoret dhe kamionet, koha e lejuar per importin e tyre nga data e prodhimit eshte 15 vjet. Sipas projekt- vendimit lejohen  te  regjistrohen  per  here  te  pare  per  qarkullim  ne territorin e Shqiperise, mjetet motorike dhe automjetet me  zero  km dhe qe nuk jane  regjistruar me pare per qarkullim dhe  autoveturat e perdorura te prodhuara jo  me shume  se  10 vjet para  dates se regjistrimit te pare ne Shqiperi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist