Nëntori i këtij viti vendosi rekordin e shekullit!

Written by on 17/12/2019

 

 

Nëntori i këtij viti ishte i dyti më i ngrohtë, regjistruar ndonjëherë në Tokë që nga viti 1880, pas nëntorit 2015. Sipas Agjencisë së Oqeanisë dhe Atmosferës në SHBA, nëntori i vitit 2019 ishte 0.92 gradë më i ngrohtë se temperatura mesatare në shekullin 20-të me 12.9 gradë. Meteorologët kanë konfirmuar se i gjithë viti  ishte midis tre viteve të nxehta të rregjistruara që nga viti 1850. Me këto ritme, planeti po shkon drejt 5 gradë Celcius më shumë , deri në fund të shekullit.

 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist