Ne Singapor dronet perdoren per detyra te rendesishme!

Written by on 26/11/2018

Singapori po planifikon te fuse ne perdorim nje seri dronesh, per detyra qe perfshijne qe nga shperndarja e postes, inspektimi i ndertesave dhe ofrimi i sigurise, por siguria e mjeteve te telekomanduara dhe shqetesimet per privatesine mund ta trazojne disi kete nisme. Kjo eshte pjese e perpjekjes se qytetit per te perqafuar inovacionin teknologjik.Perdorimi komercial i mjeteve te telekomanduara, ne fakt eshte bere trend edhe ne vende te tjera te botes, ne fusha te ndryshme, si per shembull sperkatja e te mbjellave apo mbikeqyrja, por perpjekja e Singaporit perben nje prove ambicioze per teknologjine. Inspektime te tilla kryhen zakonisht nga punonjes nga Azia jugore apo juglindore, qe varen jashte ndertesave, ne platforma qe mbahen nga litare. Dronet po testohen edhe per t’u perdorur si roja robotike, e po ashtu edhe per shperndarjen e postes, ndersa nje rrjet spitalesh planifikon t’i perdore ato edhe per transportin e kampioneve te gjakut dhe testeve te tjera mes spitaleve te ndryshme dhe laboratorit qendror.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist