Në Mars zbulohen shenja jete

Written by on 24/06/2019

 

 

NASA ka zbuluar së fundmi sasi të metanit në ajrin e planetit Mars , ka njoftuar “New York Times” . sipas shkenctarëve ta projektit , rezulatet e habitshme të zbulimit ti dërgojnë ata në një tjetër eksperimnet pasues. Kërkimet e vazhdueshme në Mars kanë zbuluar se metani mund të gjenerohet nga reaksionet gjeotermale që përfshijnë ujin dhe ngrohjen  , megjithatë mekanizimi mbetet ende mister. Aktualsiht sonda e kërkimeve është larguar nga puna shkencore për tu rikthyer sërish pas kërkimeve të reja për metanin.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist