Në Kroaci, këtë herë shkojmë për punë jo për pushime!

Written by on 29/07/2018

Në Kroaci, këtë herë shkojmë për punë jo për pushime!

 

Kroacia do të vuajë një rënie me 15 mijë punonjës në industrinë e turizmit vitin tjetër, gjë që do të kërkojë rritjen sezonale të punësimit të shtetasve të huaj – eshet shprehur  ministri i Turizmit, Gari Cappelli. Muajin e kaluar, qeveria e Kroacise rriti numrin e lejeve të punës për të huajt në turizëm dhe shërbimin e restoranteve për 2018. por vitin e ardhshëm Kroacia do të ketë nevojë deri në 7000 punonjës më shumë se këtë vit, thuhet ne deklaraten e ministrit te  Turizmit, Gari Cappelli. Ai theksoi se, përveç rritjes së numrit të qytetarëve të huaj, Kroacia parashikon të rrisë edhe pagat në sektorin e turizmit dhe të ritrajnojë personat e papunë.

Vendi pa një rritje rekord të numrit të turistëve në 2017-n, me 13%. Këtë vit, pritet që numri i turistëve të arrijë në 20 milionë.

Panoramic view of the Old Town of Dubrovnik, Croatia


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist