Ndryshimet e klimes zgjerojne siperfaqen e Saharase!

Written by on 02/04/2018

Ndryshimet e klimes zgjerojne siperfaqen e Saharase!

Ndryshimi i klimes eshte pjeserisht shkaktar per nje rritje te jashtezakonshme te madhesine se shkretetires Sahara gjate 100 viteve te fundit. Sipas nje studimi te ri, shkretetira me e madhe ne bote eshte zgjeruar me 10 per qind qe nga viti 1920. Studiuesit nga Universiteti i Merilendit studiuan te dhenat e reshjeve per te matur ndryshimet kufitare te shkretetires dhe gjeten se temperaturat me te larta te veres se bashku me dimrat e thate po rrisin ariditetin e pergjithshem te tokes. Zgjerimi i shkretetires gjithashtu shkakton telashe per njerezit dhe ekosistemet ne Sahel, ne zonen e tranzicionit midis shkretetires dhe tokat e gjelbra ne Savannah ne jug.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist