Ndotja plastike ne Mesdhe, Kroacia merr masa per te pastruar brigjet vendase!

Written by on 27/09/2018

 

Deti Adriatik ne Kroaci po ndeshet me probleme te vazhdueshme te plastikes, nga ku ambientalistet dhe klubet e zhytjeve po kthehen ne detyre per te pastruar detin nga mbetjet plastike nga vendasit, turistet nga Shqiperia, Greqia apo Mali i Zi. Nje here ne vit, “Pastrimi Blue” i Kroacise merr pjese ne shume vende pergjate bregut dhe perfshin rreth 10,000 njerez. Nje organizim me i vogel i pastrimit qe po zhvillohet per javen e ardhshme ne parkun kombetar te Kornatit, i cili shtrihet ne bregun perendimor te Kroacise, duke marre nje arkipelag prej 89 ishujsh. Ndotja e plastikes qe ndikon ne Detin Mesdhe ka nxitur Greenpeace ne Kroaci, Spanje, Itali, Greqi dhe Bullgari per te nisur nje fushate kunder sendeve plastike me perdorim te vetem.

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist