Ndotja e ajrit mund të shkaktojë dëmin më të madh sipas studimeve!

Written by on 19/12/2019

Një studim global e lidh ndotjen e ajrit me depresionin . Grimcat e ndotjes të analizuara në studim janë marrë nga djegia e karburanteve fosile në makina, shtëpi dhe industri.  Provat e reja sipas OBSH-së janë “emergjencë e heshtur e shëndetit publik”. Studimi si kryeqytetin më të ndotur në Europë ka cilësuar Shkupin. Reduktimi i ndotjes së ajrit në botë, mund të parandalojë prekjen e miliona njerëzve nga depresioni. Edhe pse një gjë e tillë është e vështirë të konfirmohet, shkencëtarët janë të bindur se ajo është mëse e mundur.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist