Nasa nis misionin e radhes ne zbulim te planeteve te reja!

Written by on 20/04/2018

Nasa nis misionin e radhes ne zbulim te planeteve te reja!

NASA ka nisur nje anije kozmike ne Hapsire me mision per te gjetur planete te reja jane Sistemit Diellor ne te cilat mund te zhvillohet jete. Anija kozmike TESS eshte nisur ne nje udhetim rreth Henes. Ky mision ka per qellim gjetjen e yjeve me te afert e me te ndritshem, ne perpjekje per te identifikuar ndonje planet rreth tyre. Qindra mijera yje do te vezhgohen se bashku me mijera planete qe planifikohen te identifikohen jashte Sistemit Diellor per te kuptuar nese ne ndonjerin prej tyre mund te zhvillohet jete. Planetet qe do te duken me premtuese ne kete mision do te studiohen me pas permes ndonje udhetimi tjeter per te analizuar atmosferen dhe elemente tjera thelbesore per jete. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist