NASA dergon helikopter ne Mars!

Written by on 14/05/2018

Dergimi i njeriut ne mars eshte ende larg, por NASA ka vendosur qe te krijoje nje ambient sa me familjar ne planetin e per udhetaret e ardhshem.Ne kete kuader, do te dergoje ne Mars nje helikopter qe peshon vetem 1.8 kg, i cili do t’i bashkohet flotes se roverave marsiane qe gjenden dhe do te shkoje atje.Helikopteri do te shkoje ne Mars ne vitin 2020 dhe pas mberritjes atje do te kete detyra te percaktuara qarte si skanimi i territoreve ku mund te shkojne mjetet me rrota per te eksploruar. Shkencetare te NASA-s ju deshen 4 vjet per te ndertuar rotorin e ketij helikopteri, helikat e te cilit rrotullohen 10 here me shpejt se helikat e nje helikopteri normal.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist