Mishi, ja vendet qe e konsumojne me shume!

Written by on 30/08/2018

 

Amerikanet kryesojne listen, sa i perket konsumimit te mishit. Keshtu nje person ne SHBA konsumon mesatarisht 97 kilogram mish ne vit. Te dhenat jane publikuara nga Organizata per Bashkepunim dhe Zhvillim Ekonomik e cila vazhdimisht publikon te dhena per vendet e saj anetare.Australia eshte ne vendin e dyte, me 2.3 kilogram me pak per person ne vit se sa SHBA. Listen e vijon Argjentina dhe  Uruguaji. Sipas kesaj organizate prodhimi i mishit te kuq eshte nje kontribuues i madh per ngrohjen globale per shkak te metanit te emetuar nga kafshet dhe delet.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist