Miratohet projekti më i rëndësishëm i dekadës, ja cilat janë shtetet që do të jenë pjesë e tij!

Written by on 12/12/2019

Bashkimi Europian ka nisur një porjekt industrial për prodhimin e baterive të gjeneratës së re, të financuar me fonde publike, për të promovuar lëvizshmërinë e qëndrueshme në të ardhmen. Programi udhëhiqet nga Franca dhe Gjermania por përveç tyre në projekt janë përfshirë edhe Italia,Belgjika, Suedia dhe Finlanda, ndihma e të cilave do të shkojë në vlerën 3.2 milardë dollarë. Miratimi i projektit është realizuar në 9 dhjetor në Bruksel dhe në vitet e ardhshme pritet ti bashkohen 17 kompani me seli në BE. Një fond prej 5 miliardë dollarësh do të akordohet edhe nga investitorët privatë të kontinentit të vjetër.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist