Miratohet 2 –fishimi i gjobes per shkeljet rrugore nga drejtuesit me leje te huaj!

Written by on 11/07/2018

Miratohet 2 –fishimi i gjobes per shkeljet rrugore nga drejtuesit me leje te huaj!

Komisioni i Sigurise Kombetare ka miratuar propozimin per 2-fishimin e  gjobave ne rast te shkeljes se rregullave te qarkullimit rrugor, per drejtuesit e automjeteve me leje drejtimi te huaj. Referuar Kodit aktual gjobat variojne nga 5-15 mije leke ne varesi te shkeljesh, nderkohe qe per te gjithe ata qe nuk duan te paguajne gjobat e larta do te kene si alternative proceduren aktuale, pavaresisht se ajo eshte konsideruar si burokratike dhe shton mundesite per korrupsion. Nga ky ndryshim i Kodit Rrugor pritet te perfitojne emigrantet shqiptare qe jane te pajisur me patenta te huaja, shtetasit kosovare, maqedonas, por edhe turistet qe vizitojne Shqiperine. Per te kaluar ndryshimet ne parlament do te nevojitet edhe dakordesia e opozites, pasi ndryshimi i ketij akti ligjor kerkon 84 vota.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist