Miratohen kriteret per investitoret e hoteleve me 4 dhe 5 yje!

Written by on 10/05/2018

Qeveria ka miratuar kriteret per investitoret strategjike ne fushen e turizmit per ndertimin e hoteleve me 4 dhe 5 yje. Keta investitore perjashtohen nga taksat, ndersa per te perfituar statusin e veçante duhet te plotesojne disa kritere.Çdo investitor duhet te investoje ne ndertimin e nje strukture akomoduese me 4 ose 5 yje, ne zonat me perparesi zhvillimin e turizmit, ndersa duhet te kete lidhur kontrate me nje operator menaxhues te strukturave akomoduese, status special. Per investitoret qe duhet te aplikojne per hotelet me 4 yje, duhet te kete ndertuar ose te menaxhoje te pakten 5 struktura akomoduese ne fushen e turizmit. E njejti kusht vlen edhe per ata me 5 yje. Per te ndertuar nje hotel me 4 yje, investitori duhet te investoje te pakten 8 milione euro, ndersa me 5 yje, 15 milione euro, ndersa kusht eshte qe te kete pasur xhiro te pakten 40% te vleres se investimit ne 3 vitet financiare te fundit te marra se bashku. Vleresimi i aplikimit per dhenien e statusit behet nga Komisioni, ne ministrine pergjegjese per turizmin.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist