Mbeturinat, shifrat alarmante paralajmerojne hedhjen e 66 toneve ne sekonde!

Written by on 30/08/2018

 

Nje analize e re e Boston Consulting Group paralajmeron se mbeturinat ushqimore do te rriten me nje te treten deri ne vitin 2030, nese nuk merren masa urgjente. Sasia e ushqimit qe do te shperdorohet çdo vit do te rritet dhe 2.1 miliarde ton do te humbet ose hidhet, ekuivalente me 66 ton ne sekonde, sipas analizave te reja. Raporti sugjeron ndergjegjsimin sa me te shpejte dhe krijimin e nje eko-shifre, te ngjashme me fushatat e tregtise se drejte, per te inkurajuar konsumatoret qe te blejne nga kompanite qe jane angazhuar ne reduktimin e mbeturinave.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist