Mbeshtetje fiskale edhe per agroturizmin

Written by on 24/05/2018

Sektori i turizmit shihet si nje burim i rendesishem i gjenerimit te te ardhurave dhe krijimit te vendeve te punes ne vend. Ministri i Financave dhe Ekonomise gjate nje aktiviteti te mbajtur ne Tirane per turizmin prezantoi paketen agresive pozitive me lehtesite fiskale te hartuar nga qeveria per kete sektor. Sipas tij turizmi shqiptar eshte ne fillimet e tij dhe has veshtiresi te konkurroje me hotelet dhe cilesine qe ofrojne resortet e vendeve te rajonit. Megjithate se shpejti do te paraqitete edhe nje tarife te reduktuar per TVSH-ne per akomodimin dhe ushqimin ne njesite e agro turizmit. Rrjedhimisht do te ulet tatim-fitimin nga 15% ne 5% per keto njesi. Tjeter lehtesi eshte perjashtimi nga taksa e ndikimit ne infrastrukture edhe per kete grup sipermarrjes qe jane korente apo do te nisin investimet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist