Masat e vitit 2019 per 20 projekte agroturizmi ne vend!

Written by on 29/12/2018

Te pakten 20 projekte agroturizmi dhe 5 bujtina pritet qe te mbeshteten nepermjet Skemes Kombetare te Ministrise se Bujqesise dhe Zhvillimit Rural, pas mbylljes se aplikimeve dhe perzgjedhjes se fituesve. Aktualisht institucionet jane ne procesin e lidhjes se kontratave dhe pas kesaj, per fituesit mund te behet edhe levrimi i fondeve. Sipas skemes ishin dy masat qe mbeshtesnin pjesen e agrotuizmit. Masa 44 parashikon mbeshtetje per ngritjen apo rikontruksionin e ambienteve per veprimtari te turizmit rural me kapacitet nga 4 deri 10 dhoma ne 50% te investimit. Masa e dyte, qe eshte ajo 45, jep mbeshtetje per ndertim apo rikonstruksion strukturash agroturistike deri ne 50% te investimit me mase financimi deri ne dhjete milione leke. Pritet qe keto masa te hyne ne fuqi ne 2019.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist