Marreveshje per uljen e ndotjes nga anijet ne det!

Written by on 14/04/2018

Marreveshje per uljen e ndotjes nga anijet ne det!

Organizata Nderkombetare Detare njoftoi ne Londer nenshkrimin e nje marreveshje qe synon te reduktoje me te pakten 50% prodhimin e dioksidit te karbonit ne transportin detar deri ne vitin 2050 ne raport me nivelin e vitit 2008. Kjo eshte hera e pare qe industria e transportit detar percakton objektiva ne shifra ne çeshtje te luftes kunder ndryshimit klimatik. Ky sektor nuk prekej drejtperdrejte nga Marreveshja e Parisit e nenshkruar ne dhjetor te vitit 2015. Organizata Nderkombetare Detare numeron 173 shtete anetare dhe te gjitha do te marrin masa per te reduktuar emetimet e lendeve te demshme ne det.

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist