Mark Zuckerberg sot perpara PE!

Written by on 22/05/2018

Mark Zuckerberg, duhet te shfaqet sot perpara ligjvenesve te BE-se per te diskutuar impaktin e Facebook-ut tek te drejtat e privatesise te qindra milione europianeve, si dhe ndikimin tek zgjedhjet ne te dyja anet e Atlantikut, dhe tek shperndarja e lajmeve te rreme. Ajo qe po debatohet eshte nese takimi duhet te zhvillohet, pasi Presidenti i Parlamentit Evropian, Antonio Tajani, ra dakort te lejoje transmetimin e drejtperdrejte ne internet. Me pare ishte rene dakort qe takimi te zhvillohej me dyer te mbyllura.   Zuckerberg do t’i duhet te jape shpjegime me te hollesishme se ato qe dha muajin e kaluar gjate deshmise se tij perpara komisioneve te Senatit amerikan dhe Dhomes se Perfaqesuesve, per “çeshtjet e algoritmeve qe vendosin ne objektiv audienca te caktuara, si dhe te manipulimit politik” dhe per marredhenien e Facebook-ut me firmen “Cambridge Analytica”.

 


 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist