Makinat e reja ne Europe ndotese mbi normen e lejuar!

Written by on 07/06/2018

Testet e ndotjes qe nuk mund te manipulohen nga prodhuesit e makinave tregojne se thuajse te gjitha modelet e shitura ne Europe qe prej skandalit te Volkswagen, mbeten shume ndotese.Testi perdor nje rreze drite qe analizon tymin qe del nga makinat si dhe targat e tyre per te diferencuar modelet e ndryshme. Pas me shume se 370 000 matjesh ne Britani, France dhe vende te tjera evropiane, u krijua nje sistem i ri vleresimi qe quhet Iniciativa e vertete urbane per ndotjen dhe te dhenat e tij u bene publike. Rezultatet e testit tregojne se thuajse te gjitha modelet diesel te vitit 2016 prodhojne 5 here me shume ndotje se sa limiti i BE. Modelet e vitit 2017 ishin disi me te pastra, por serish 4 here mbi limitin e ndotjes. Sipas testit edhe makinat te cilesuara si Euro 6, standardi me i fundit, nuk respektojne limitet dhe nuk duhen lejuar ne qendrat e qyteteve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist