Madridi ndalon qarkullimin e automjeteve me ndotje te larte !

Written by on 13/12/2018

Per here te pare  bashkia e Madridit ka ndaluar qarkullimin per automjetet me ndotese per shkak te arritjes se pikes kulminante te ndotjes e ambientit. Automjetet qe funksionojne me benzine dhe qe jane me te hershme se viti 2000 dhe ato me te hershme se viti 2006 qe punojne me nafte dhe qe perfaqesojne 17% te peizazhit automobilistik te Madridit, nuk mund te qarkullojne me brenda kryeqytetit spanjoll.Kjo mase i referohet nivelit te dyte te dispozitivit antindotje qe ka hyre ne fuqi ne tetor. Ne fund te nentorit, bashkia e Madridit kishte futur nje dispozitiv tjeter, ku flet per kufizimin e rrepte te trafikut ne qendren historike, ne menyre qe emetimet te ulen deri ne 40%. Ne Londer, Stokholm dhe Milano automjetet kane ende mundesine te qarkullojne me pagese ne qendrat historike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist