Londër: Turistët zgjedhin të “shkelin” mbi “Elizabeth……………….Street”

Written by on 07/03/2019

Londër: Turistët zgjedhin të “shkelin” mbi “Elizabeth……………….Street”

 “Elizabeth Street” është një prej rrugëve më tërheqëse të kryeqytetit britanik, e gjitha e lulëzuar në një prej zonave më rezidenciale të Londrës që deri tani e dinin vetëm anglezët. Rruga gjendet në lagjen “Belgravie”, një zonë që sot është kthyer për këmbësorë, dhe është interesi më i madh i vizitorëve momentalisht  në Londër. Rruga zotëron mbi 300 dyqane ku secili prej tyre është i zbukuruar me bimë dhe lule, të vërteta në pranverë, dhe artificiale, kur moti nuk është dhe aq i mirë. Kjo rrugë shndërrohet në një kopsht me rastin e Chelsea Floëer Shoë që zhvillohet çdo vit në. Sot, Belgravia është lagjja më e shtrenjtë në Londër. Në këtë zonë kanë jetuar tre kryeministra anglezë, tre James Bond dhe Lordë të ndryshëm


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist