Kuvajti mbeshtet me fonde infrastrukturen ne rivieren e jugut

Written by on 30/08/2018

 

Shteti i Kuvajtit, permes Fondit te Kuvajtit per Zhvillimin Ekonomik Arab, do t’i dhuroje Shqiperise rreth 200 mije dinare kuvajtiane per projekte te infrastruktures ne vend. Granti prej  rreth 564 mije euro dhe do te perdoren per te studiuar investime strategjike pergjate rivieres shqiptare. Keto projekte, te cilat i shtohen aksit te ri rrugor Porti i Jahteve ne Orikum-Llogara, synojne te japin nje ndikim te ndjeshem ne turizem, duke shkurtuar kohen e udhetimit dhe duke permiresuar aksesin ne zonat bregdetare.Pjese e projekteve qe mund te financohen me ane te grantit te Kuvajtit mund te jete edhe tuneli i propozuar qe lidhet me Himaren, duke anashkaluar ne kete menyre Llogarane dhe qe do t’i jepte nje vlere te shtuar edhe aeroportit te Vlores.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist