Kush përfiton më shumë nga tregu europian?

Written by on 09/05/2019

 

 

Tregu europian gjeneron 420 miliardë euro në vit , ose 840 euro për banor. Sipas një studimi të bërë nga kompania gjermane “Bertelsmann Foundation”, kjo vlerë nuk shpërndahet në mënyrë të barbartë. Hulumtimet në mbi 300 qendra  të Europës , cilësuan banorët e Mynihut dhe Hamburgut si përfituesit kryesorë . Shifra në total me të ardhura për frymë për Gjermanië , rezultoi në 1,046 euro për frymë. Londra dhe Zyrihu kishin përfitime për frymë prej 3590 euro dhe 2700 euro në mënyrë respektive. Luksenburgu përftion nga tregu i përbashkët europian 2800 euro për frymë, dhe në vendet e fundit për përfitimet e përbashkëta janë rregjistruar në Bullgari, Greqi dhe Rumani.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist