Kroacia dhe Serbia po kerkojne fuqi punetore!

Written by on 25/03/2019

Emigrimi, renia e lindjeve, plakja e popullsise jane disa nga faktoret qe ndikojne ne mungesen e fuqise punetore me te cilen po perballen kohet e fundit. Kroacia dhe Serbia po kerkojne fuqi punetore nga fqinjet, por politika shqiptare nuk duket se po e merr seriozisht, edhe pse ky fenomen sa vjen e po behet me shqetesues duke rrezikuar renien e produktivitetit dhe uljen e konkurrences. INSTAT parashikon se popullsia në moshë pune do të bjerë me një ritëm shume të shpejtë deri ne vitin 2030, përveç atyre që e shtojnë popullsinë nëpërmjet migrimit sic mund te ndodh me qytetet si Tirana dhe Durresi.

????????????????????????????????????


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist