Konferenca “Arkeologjia nenujore shqiptare”, me shume vemendje ndaj zbulimeve nen det

Written by on 04/07/2018

Konferenca “Arkeologjia nenujore shqiptare”, me shume vemendje ndaj zbulimeve nen det!

Historia dhe Zbulimet e Reja ne Ujerat Shqiptare ishte ne qender te diskutimeve te zhvilluara ne Akademine e Shkencave te Shqiperise ne kuader te konferences ”Arkeologjia Nenujore Shqiptare”. Konferenca u organizua nga Agjencia Kombetare e Bregdetit, Qendra Shqiptare e Kerkimeve Detare, Fondacioni i Nautikes dhe Instituti i Arkeologjise. Konferenca u drejtua nga Drejtori i Agjencise Kombetare te Bregdetit dhe ne te moren pjese perfaqesues te arkeologjise boterore, si dhe specialiste nga Instituti Kerkimor Shkencor i Teksasit, specialiste shqiptare te fushes se arkeologjise, studiues e historian. Sipas specialisteve Shqiperia eshte e pasur me arkeologji nenujore ne saje te pozicionit gjeografik te vendit qe ka kryqezuar udhet e historise europiane ne lindje dhe perendim. Prioritet do ti jepet promovimit dhe zhvillimit te turizmit te arkeologjise nenujore.

arkeologjia nenujore

arkeologjia nenujore


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist