Kombet e Bashkuara ndezin alarmin për fëmijët, konfliktet po i prekin në mënyrë të padrejtë!

Written by on 19/11/2019

Shtatë milion fëmijë në vit nuk janë të lirë, pasi ata mbahen në burgje,paraburgim, qendra për ndalimin e migracionit, shtëpi për personat me aftësi të kufizuar, ose institucione të mirëqenies sociale.Këto janë përfundimet që kanë dalë nga një studim i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut.Vlerësimi sipas autorëve, bie në kundërshtim me Konventën e të Drejtave të Fëmijëve, që është pakt i nënshkruar nga afro 200 vende të botës dhe e lejon ndalimin nën moshën 18 vjeç vetëm si masë afatshkurtër.Ekspertët e të drejtave të njeriut kanë analizuar në mënyrë të veçantë zonat e konfliktit si Siria apo Iraku.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist