Kina thyen një tjetër rekord, prezanton trenin me shpejtësi marramendëse

Written by on 27/07/2021

Kina ka prezantuar trenin më të shpejtë në botë, i cili mund të arrijë deri në 600 km për orë. Ky mjet i transportit është krijuar nga ndërmarrja shtetërore, “Korporata Hekurudhore e Kinës. Mësohet se përveç shpejtësisë, treni siguron edhe nivele të ulëta të ndotjes së zhurmës, si dhe kërkon më pak mirëmbajtje sesa trenat e tjerë, me shpejtësi të lartë.

Qëllimi kryesor i këtyre trenave është shkurtimi i distancës midis qyteteve të mëdha./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background