Kina perdor drone per restaurimin e Murit te Madh Kinez

Written by on 11/05/2018

Teknologjia e avancuar do te perdoret per restaurimin e pjeseve te demtuara te Murit te Madh Kinez. Ky monument eshte me shume se 2000 vjeçar, 13,000 milje i gjate dhe shtrihet mbi nje game te gjere terrenesh qe mund te jene shume te pjerreta, shkembore, te germuara dhe te rrezikshme per njerezit qe njerezit te kene qasje. Kjo e ben riparimin paksa te nderlikuar. Ne nje perpjekje per te trajtuar kete çeshtje, Intel dhe Fondacioni i Kines per Ruajtjen e Trashegimise Kulturore po bashkepunojne per nje plan per te vendosur drone per te skanuar imazhet 3D te pjeseve te murit qe kane rene ne gjendje te keqe. Ne rajonin 700-vjeçar Jiankou te murit, afer Pekinit, parku i avioneve mund te ndihmonte ne prioritizimin e riparimeve pergjate terrenit malor.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist