Këto janë “kryeqytetet europiane të kulturës” për vitin 2020!

Written by on 27/12/2019

Peisazhet e pafundme dhe atmosfera melakolike i kanë dhënë Rijekës në Kroaci dhe Galway-t në Irlandë titullin”kryeqyteti europian i kulturës”, për vitin 2020. Rijeka është pikëtakimi mes Europës Qendrore dhe Juglindore .Qyteti-port me fortesa mesjetare , palate madhështore nga epoka e Habsburgëve , tregjet e vjetra, fabrikat e braktisura që duan të ringjallen përsëri. Qyteti kroat ka marrë gjithsej 40 milion euro nga fondi europian për vitin  e ardhshëm.  Galway nga ana tjetër përshkruhet si Barcelona, një vend që ka hapësirë për të gjithë.


Current track

Title

Artist

Background