Kete muaj ndalon prodhimi i kartmonedha 500 euro.

Written by on 07/01/2019

Nga fundi i ketij muaji, bankat qendrore do te ndalojne prodhimin e kartemonedhave 500 euro. Perjashtim do te beje banka qendrore austriake dhe ajo gjermane qe do te mund te zgjasin afatin deri ne muajin prill. Ndalimi i prodhimit te kesaj kartemonedhe u vendos ne maj te 2018 nga Banka Qendrore Europiane me argumentin se kjo prerje mund te ndihmoje aktivitetet kriminale. Plani parashikon se kartmonedhat qe jane tashme ne qarkullim do te jene te vlefshme gjithnje e mund te kembehen prane bankave qendrore te Eurosistemit per nje periudhe kohe te pakufizuar. Kartemonedha mund te perdoret si mjet pagese pa kufizime kohore por duke qene se nuk do te printohet me eshte e paevitueshme se do te shkoje drejt terheqjes se plote nga tregu gradualisht.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist