KE: Pas Brexit nuk ka regjim vizash per turistet britanike

Written by on 03/02/2019

KE: Pas Brexit nuk ka regjim vizash per turistet britanike
Ambasadoret e Bashkimit Europian rane dakord qe shtetasve britanike t’iu mundesohet levizje e lire dhe pa viza ne vendet e bllokut, edhe ne rastin e nje “Brexit”-i pa marreveshje.Propozimi i Keshillit Europian do t’iu jape keshtu britanikeve qasje te lire ne zonen pa kufij te “Schengen”-it, qe perbehet nga 26 vende europiane, per udhetime te kufizuara kohore prej maksimumi 90 dite. Ne nje deklarate shpjeguese per kete levizje, Keshilli Europian tha se rregullat e BE-se theksojne se perjashtimet nga regjimet e vizave jepen ne rast se Britania e Madhe do te vendose vizat per shtetasit e te pakten nje shteti anetar ne te ardhmen, ku mekanizmi ekzistues i reciprocitetit do te aplikohet menjehere”. Vendimi per kete propozim do t’i kaloje tashme per miratim Parlamentit Europian.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist