Kaskada e lumit Drin, unike në llojin e saj në vendet europiane

Written by on 03/07/2019

Kaskada e lumit Drin në Shqipëri, është unike në llojin e saj krahasuar me kaskadat e vendeve
europiane. Kaskada përfaqëson një asset të rëndësishëm për lartësinë e digave që ka, liqeneve që krijon
si dhe fuqisë së instaluar të HEC-eve dhe menaxhimit operacional të saj. Hidrocentralet përgjatë
kaskadës së lumit ;Fierza, Komani dhe Vau i Dejës prodhojnë rreth 70% të furnizimit të përgjithëm me
energji elektrike në Shqipëri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist