Kaliforni, nga viti 2020 cdo shtepi e ndertuar me panele diellore!

Written by on 21/05/2018

Kalifornia eshte tashme shteti i pare amerikan qe ka vendosur kriterin e paneleve diellore per shtepite e reja qe do te ndertohen nga viti 2020. Ndersa Presidenti Donald Trump dhe zyrtaret amerikane te mjedisit po zbusin rregullat per ndotjen, Kalifornia po leviz drejt energjise diellore. 40% e te gjithe paneleve diellore ne SHBA, gjenden qe tani ne kete shtet, ku kompanite e sherbimeve komunale po promovojne panelet diellore. Mandati i ri legjislativ do ta beje energjine diellore pothuajse universale, nderkohe qe edhe burimet e energjise se paster po behen me te lira. Por, kritiket ankohen se detyrimi per vendosjen e paneleve diellore do te rrise kostot e ndertimit me rreth 10 mije dollare per shtepi.


Current track

Title

Artist

Background