Kalaja e Kanines drejt restaurimit

Written by on 07/09/2018

 

Kalaja e Kanines, nje objekt historik dhe turistik, 6 km larg Vlores, pritet t’i nenshtrohet se shpejti restaurimit.Instituti i Monumenteve te Kultures beri te ditur sot se Keshilli Kombetar i Restaurimeve ka miratuar projektin per: “Restaurimin e fragmentit te murit te Kalase se Kanines”.Sipas IMK-se, Projekti i hartuar nga Drejtoria Rajonale e Trashegimise Kulturore Vlore parashikon konsolidimin e murit ne krahun jugor te Kalase. Kjo kala, veç vlerave historike, ka sot dhe vlera turistike. Vizitore te shumte qe pushojne gjate veres ne gjirin e Vlores, vizitojne edhe kalane e Kanines.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist