Jugu i vendit ne qender te projekteve zhvilluese te turizmit!

Written by on 27/04/2018

Jugu i vendit ne qender te projekteve zhvilluese te turizmit

Ne korridorin turistik te jugut ka nisur puna per zhvillimin e produkteve turistike per bashkite Berat, Gjirokaster, Sarande dhe Permet. Strategjia do te zhvillohet ne kuader te projektit per Zhvillimin e Integruar Urban dhe Turistik. Nga ky projekt ne vleren 63.8 milione euro, parashikohet te perfitojne 84 mije banore dhe rreth 300 mije turiste. Permiresimi i infrastruktures urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale per te mbeshtetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomise lokale ne zonat e perzgjedhura ne jug te Shqiperise, jane objekt i ketij projekti. Investimet do te perfshijne rehabilitimin e hapesirave publike, rrjetit rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqeruese; restaurimin e ndertesave te perzgjedhura te trashegimise, permiresimin e zonave turistike si dhe rehabilitimi i rrjetit te ujesjelles-kanalizimeve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist