Japonia rinis gjuetinë e  gjitarëve të detit pas 30 vitesh

Written by on 02/07/2019

 

 

Japonia ka bërë të ligjshme gjuetinë e balenave për qëlllime konsumi dhe jo vetëm studimi. Ekspeditat planifikojnë të kapin rreth 227 gjitarë deti.  Pas më shumë se tri dekadash, peshkatarët japonezë do të rinisin gjuetinë e balenave për qëllime tregtare. Ndërkohë që qytetarët e kanë mirëpritur vendimin duke  e quajtur si kthim në traditën 400 vjeçare, kritikët e shohin si rrezik në zhdukjen e e specieve të balenave. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist