Japonia gati trenin më të shpejtë në botë

Written by on 13/05/2019

Japonia ka nistur të testojë trenin më të shpejtë deri më sot, që mund të arrijë 400 kilometra në orë.Treni pritet të futet në punë në vitin 2030, dhe shpresohet të ketë shpejtësi normale prej 360 kilometrash në orë.Me këtë tren, Japonia synon t’ia kalojë edhe Kinës, e cila ka trenin Fuxing, me 350 km/orë.

– UNDATED PHOTO – This montage picture shows Japan’s newest and fastest bullet train, the 500-type Nozomi, developed by the West Japan Railway Co., which will debut later this month on a line linking Tokyo and Hakata on the southern mainland of Kyushu. The train will run at maximum speeds of 300 kilometres per hour.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist