Ja vendi më konkurrues në botë

Written by on 05/06/2019

 

 

Renditja Boterore e Konkurrences per 2019 , ka rikthyer ne krye Singaporin, duke lene pas Hong Kongun dhe SHBA. Në pesë vendet e para hyn edhe një vend i Lindjes së Mesme, Emiratet e Bashkuara Arabe. Ndër shtetet europiane, Zvicra ngjitet me një pozicion krahasuar me vitin e kaluar, duke u renditur në vendin e katërt. Singapori rikthehet në krye të renditjes këtë vit, një pozicion në të cilin ndodhej në vitin 2010. Faktorët ndikues  që ky vend te renditej i pari ishin: infrastruktura teknologjike e avancuar, fuqia punëtore e kualifikuar dhe ligje të favorshme për emigracionin dhe një model eficient për ndërtimin e aktiviteteve të reja ekonomike. Hong Kongu renditet në vend të dytë si rezultat i një mjedisi të favorshëm fiskal dhe qasjes ndaj tregjeve financiare.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist