Ja sëmundja që rrezikon zhdukjen e bananes!

Written by on 07/05/2019

 

 

Një infeskion i quajtur “Sëmundja e Panamasë”, po shkatërron bimën e bananes. Sëmundja infektuese ëshë përhapur me shpejtësi në Azi, Australi, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Vetëm në Filipine , dëmi ka qenë pothujse shkatërrues me 400 milion dollarë humbje. Nga sëmundja rrezikohet jetesa e miliona njerëzve që jetojnë nga industria e kësaj bime, me fitime deri në 44 miliardë dollarë por edhe 400 milion njerëz që jetojnë në sajë të burimeve të konsiderueshme të kalorive të bananes.Megjithatë, duket se jo gjithcka është e humbur. Shkenctarët po kërkojnë bimën rezistente që do t’i bëjë ballë  sëmundjes së Panamasë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist