Ja ku po ndërtohet xhamia më e madhe në botë

Written by on 01/05/2019

 

 

Kompania Shtetërore e Ndërtimit të Kinës ka marre persiper të ndërtoje xhamine me te madhe ne Afrike, ne kryeqytetin e Algjerisë.  Ndërtesa zë 400 mijë metra katror dhe është nga më të mëdhatë në botë. Përveç kupolës masive, xhamia ka dhe minaren më të lartë në botë, 265 metra. Kostoja u vlerësua fillimisht 1.3 miliardë, por sot ka shkuar deri në 2 miliardë dollarë, gjë që ka zemëruar shumë banorë vendas, të cilët e shohin si shpenzim luksi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist