Ja cili është zbulimi më i vjetër se piramidat e Gizës!

Written by on 01/06/2019

Ja cili është zbulimi më i vjetër se piramidat e Gizes.
Nmjë varr i zbuluar në Irlandë mendohet të jetë më i vjetër se strukturat e piramidës së Gizës. Kompleksi është ndërtuar rreth viteve 3200 para erë sonë në një strukturë të fortë guri. Zbulimi është bërë në vitet 1699, në gërmimet për të nxjerë gurë. Strukutra rrethore me një tunel guri dhe me dhoma anash, është quajtur nga arkeologët”varr kalimi”. Në hyrje dallohen skulptura të rëndësishme të artit neolotik europian , ndërsa në disa gurë ka gdhendje kelte.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist