Ja cilet jane ata qe perhapin me shume “fake news”!

Written by on 25/01/2019

Nje studim i fundit ka dale ne perfundimin se pjesa me e madhe e lajmeve te rreme ne Twitter gjate vitit 2016 u perhap nga nje numer teper i vogel perdoruesish.Konservatoret dhe te moshuarit rezultojne te kene qene ata qe shperndane me shume informacione te rreme. Kerkuesit verifikuan mbi 16 000 llogari Twitter-i ne Shtetet e Bashkuara dhe zbuluan se vetem 16 prej tyre, ose me pak se 0,01%, ishin individet qe perhapen rreth 80% te keqinformimit te maskuar si lajm. Sipas studimit, te pakte nuk jane vetem njerezit qe e perhapin kete lloj informacioni, por edhe ata qe e konsumojne ate, pavaresisht faktit se ekziston nje perpjekje e organizuar per t’i futur te dhena te kesaj natyre ne sistem.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist