Izrael,zbulohet qyteti biblik

Written by on 10/07/2019

Hulumtimet e fundit kanë dalë në përfundimet se është zbuluar vendi i një qyteti të lashtë filistin, përmendur në fabulat biblike të Davidit. Gërmimet kanë nisur në vitin  2015 dhe kërkuesit janë shprehur se nuk kanë ndërmend të ndalojnë. Arkeologët , thonë besojnë në masën 90% se bëhet fjalë për Ziklagun biblik. Në zonën e zbuluar janë gjetur elemente tipike të civilizimit si edhe enë balte që e lidhin historinë me Davidin biblik.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist