Italia gjobit Apple dhe Samsung me miliona euro

Written by on 25/10/2018

 

Autoriteti i Konkurrences ne Itali ka njoftuar gjobitjen e dy kompanive me te medha te telefoneve celulare ne bote Apple dhe Samsung, respektivisht me 10 milione euro dhe 5 milione euro.Vendimi besohet te jete i pari qe merret kunder prodhuesve, pas akuzave globale se kompanite inkurajojne enkas perditesime te sistemeve operative per telefonet e vjeter, te cilat me pas i ngadalesojne ato, e rrjedhimisht inkurajojne perdoruesit te blejne aparate te reja. Nje hetim i ndermarre nga Autoriteti Antitrust zbuloi se Apple dhe Samsung implementuan praktika te pandershme tregtare. Perditesimet e sistemeve operative “shkaktuan keqfunksionime serioze dhe reduktuan ndjeshem performancen, duke e bere edhe me te nevojshme zevendesimin e telefoneve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist