Italia dëshiron të ndërtojë një dysheme në Koloseum

Written by on 05/01/2021

Italia ka njoftuar planet për të ndërtuar një dysheme në Koloseum dhe ka lëshuar ofertat për projektin e rindërtimit prej 18.5 milionë eurosh. Koloseu ka qenë pa dysheme për 1000 vjet dhe puna për dyshemenë e re pritet të fillojë vitin e ardhshëm. Ministria e Kulturës në Itali ka zbuluar se dyshemeja e ridizajnuar duhet të jetë në gjendje të mbyllet shpejt për të mbrojtur hapësirat nëntokësore nga shiu. Betejat e fundit janë zhvilluar këtu në shekullin e pestë pas Krishtit dhe arena e madhe e gladiatorëve të Romës tani është tërheqja kryesore e vizitorëve në Itali.


Current track

Title

Artist