Islanda zyrtarizon gjuetine e balenave!

Written by on 23/02/2019

Autoritetet islandeze kane njoftuar se do te vrasin me shume se 2,000 balena gjate nje periudhe pesevjeçare, nje veprim ky qe ka zemeruar grupet mjedisore. Perkunder nje tregu ne renie globale te mishit te balenave dhe renies se mbeshtetjes publike, qeveria vendosi te qendroje ne kundershtim me ndalimin nderkombetar te gjuetise. Peshkataret do te autorizohen te germojne rreth 209 balena te llojit  fin dhe 217 balene te llojit minke ne ujerat islandeze çdo vit deri ne vitin 2023.Ministri i peshkimit ne vend, Kristjan Thor Juliusson, tha se keto shifra ishin te qendrueshme dhe bazoheshin ne kerkimet me te fundit shkencore. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist