Ishulli qe do te behet i pari me energji plotesisht rinovueshme!

Written by on 07/05/2018

Ishulli qe do te behet i pari me energji plotesisht rinovueshme!

Ndersa mijera pushues fluturojne ne Menorca kete vere, nje shikim nga dritarja do te ilustroje te kaluaren dhe te ardhmen e sistemit energjetik te ishullit. Baleariket, si shume ishuj, jane te mbeshtetur kryesisht ne importet e kushtueshme te lendeve djegese per energji, ngrohje dhe transport. Menorca njihet si ishulli me ere – por burimet e riperteritshme kane krijuar gjurme me veshtiresi. Mallorca, Menorca, Ibiza dhe Formentera prodhojne vetem 4% te fuqise se tyre nga energjia e gjelber dhe kane disa nga shifrat me te uleta te energjise se rinovueshme ne te gjithe Spanjen.Qeveria lokale, megjithate, ka nisur kohet e fundit nje plan per te transformuar perdorimin e energjise se ishujve dhe nje ligj te ri mbi klimen, me qellim te konvertimit ne 100% te burimeve te riperteritshme deri ne vitin 2050, gje qe thote se do te ndihmoje turizmin, mbrojtjen e mjedisit dhe kursimin e parave.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist